checht, tam by mali ísť slovenskí rybári na školenie
pretože žiadny, i keď sedí u kdejakej mláky, nie je už dnes schopný loviť len tak s obyčajným prútom v ruke, každý má výbavu jak na veľryby, držiaky, stojany, pípáky, špeciálne hento, a špeciálne tamto ...
Pekné zábery. Môže to byť zaujímavá rybačka, ale nie moc pre mňa. Ja chodím na pstruhy, do čistých bystrín. Vyžaduje to pohyb. Obyčajne prejdem tak 3-6 km po bystrine, proti prúdu a potom peši nazad k autu.Koľko chytím? Niekedy nič a vtedy po kilometri končím...:)) Inokedy vyše 100, ale ich vraciam späť vode. Nikdy nezoberiem viac ako v ten deň zjem, to je 1-2 kusy alebo aj nič. Najchutnejšie sú ihneď po vylovení , tak okolo 25 centimetrové,urobené priamo na mieste.Zabalené v žihlave a prísadách(maslo, sol, petrželen) a to všetko v hlinenom zábale alebo alobale, keď nie je hlina,v pahrebe.
publikované: 01.07.2009 09:27:04 | autor: Jan (e-mail, web, neautorizovaný)
Petula,
asi máš pravdu... veľmi do toho nevidím, hoci som si rybačku vždy chcela skúsiť
ale kde je tá rybárska rozkoš, užívať si ticho a pokojnú hladinu? Hold, iný kraj, iný nemrav....:-)))
...a fešáci nebudú žiadni? Ztiaľ chlapci nič moc.....
Cibuľa má príliš výraznú chuť. Na pred "minútou" živé pstruhy z čistej vody nie je až tak výhodná. Tam ja mám radšej vôňu a chuť pstruha ako dochudzovadiel. Cibulu a výraznejšie koreniny je vhodné použiť na dlhšie skaldované ryby, alebo ryby z nie zrovna čistých vôd. Upraví, prehluší niektoré nepríjemnejšie pachy.
Ale ak uprednostňuješ všade cibulovú chuť, tak asi by to nemal byť problém ani pri čerstvých pstruhoch.
publikované: 01.07.2009 11:55:32 | autor: Jan (e-mail, web, neautorizovaný)
Petrov zdar ! :-)
Jan, neobľuboval som tak isto cibuľu k rybe ... až kým som nemal kapra na cibuli ... treba skúsiť, dá sa :-)
Ďakujem Ti za reakciu. K čerstvým rybám sa dostanem málokedy, iba ak na dovolenke, ale vtedy ich nepripravujem ja. Kedysi som bola párkrát na rybačke na východnom Slovensku. Tie ryby mali vynikajúcu chuť, aj halaszlé. Žiaľ, tie moje sú iba z mrazáku.
tak ja rybu moc nemusím... jem ju pravidelne na vianoce... ale tam je to tuším buď národným športom, alebo úchylka? :-)Páči sa mi tá predposledná fotka... vetrom ošľahaný námorník... :-)
Komentáre
checht, tam by mali ísť slovenskí rybári na školenie
Pekné
Petula,
Jan, lákavý komtár
Musí to byť nádherné...
:-)
Rusalka
Jan, zaujímavý recept, musím vyskúšať. Práve v sobotu budeme opekať... Takže cibuľu neodporúčaš? :-)
he, idú na to z mosta do prosta...
...a fešáci nebudú žiadni? Ztiaľ chlapci nič moc.....
Marti
Ale ak uprednostňuješ všade cibulovú chuť, tak asi by to nemal byť problém ani pri čerstvých pstruhoch.
Petrov zdar ! :-)
skvělá hra
http://vyjednavac.mybrute.com
Parádny Turkey
Alah akbar ... akoby niekto povedal tam žijúci :)
zelená rusalka
dobre si si zachytala fotakom :)
Jan...
joj
:-)
Ránko,už som tu a prajem pekný večer ;)
Mňam ryby,
Rusalka,
fotky navodzujú veľmi príjemnú atmosféru všehochuti ..a nie len tej rybacej :-)
Matahari, stále žiadneho fešáka nevidíš? :-)
Sagi, believer, yola, netopierik, martha
Majamaja, fajka bude dnes večer :-)
Snežka, tí starí ujcovia sú tam skutočne parádni :-)
Pirátka, plpko, Teide, vďaka